Nederlands

Kerkplein 2
3941HV Doorn
Nederland

Testimonials

Testimonial van Hellen Basari & Daniƫl den Besten

Via Kickstart Your Social Impact zijn wij bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan het werk gegaan. We hebben ons bezig gehouden met een project voor de exploitatie van een groengas tankstation in de gemeente. De gemeente wil haar wagenpark verduurzamen, door biogas te tanken, maar er is nog geen tankstation binnen de gemeente. Aan ons de taak om met diverse partijen gesprekken aan te gaan en om de eerste stappen naar de realisatie van een groengas tankstation te zetten. In vier maanden tijd hebben we de organisatie deels leren kennen en konden we gebruik maken van de aanwezige kennis en vooral ook ervaring op doen. Bijkomstig voordeel van werken bij een gemeente is dat je meteen leert hoe een ambtelijke organisatie functioneert. Het is een mooi en soms ook complex samenspel van de politiek en een ambtelijke organisatie die samenwerken bij het uitvoeren en ontwikkelen van gemeentelijk beleid.
Als (soort van) trainee krijg je veel ruimte om rond en mee te kijken bij verschillende projecten. Dit maakt ook dat deze periode meerwaarde heeft gehad voor onze persoonlijke loopbaanontwikkeling.

Na de goeie ervaring (wederzijds) zijn we inmiddels al weer een paar maanden bezig met een nieuwe project op de afdeling vastgoed, grondzaken en projecten. We zijn opnieuw goed ontvangen in de organisatie, iedereen staat open voor een gesprek en de mensen helpen je graag. Ook wordt er goed meegedacht, wat erg prettig is om het tempo er in te houden.
Het huidige project is inhoudelijk heel wat anders dan het eerste project waarbij duurzame mobiliteit centraal stond. Het leuke van dit project is dat we met veel verschillende afdelingen te maken hebben in ons project en dat is een leuke manier om de organisatie nog beter te leren kennen.

Testimonial van Shahrzad Nourozi

Tijdens mijn traineeship bij Newpublic kwam ik bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug terecht.

Ik heb daar een aantal maanden meegelopen als trainee bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Ik heb tijdens deze opdracht veel geleerd over het sociaal domein, de transities en de algehele transformatie waaraan gewerkt wordt. Naast de inhoudelijke leerpunten heb ik veel geleerd betreffende organisatorische aspecten, collegiale verhoudingen (verwachtingsmanagement, communicatie en samenwerken) en het gemeentelijk systeem.
Over het algemeen waren mijn collega's erg behulpzaam en voor vragen kon je altijd bij ze terecht.
Als trainee is het wel goed om aan iedereen duidelijk te maken wat je daar precies komt doen, je moet je eigen taak en rol goed in zicht hebben. Als een van mijn eerste trainee opdrachten was dit dan ook een leerzaam traject en de gemeente Utrechtse Heuvelrug bood mij ook de ruimte om te ontdekken en te leren.

Daarnaast is de gemeente UH een energieke organisatie met veel sfeer. Van de wethouder tot de ambtenaar, iedereen is erg gedreven om de maatschappelijke opdrachten die er liggen te volbrengen.